25 januari 2019
20:00

Gnosjö IBK

Referat: Månsarps IBK - Gnosjö IBK

En riktigt stark forcering i tredje perioden ledde till en skön seger mot Gnosjö IBK. Trots drömöppning på 2 snygga klapp klappmål och 2-0 efter 2:22 kom gästerna tillbaka till 4-4 efter period 1. Vi hittar bra lägen och tar mer avslut vilket gör att vi äntligen hittar mål. Det är tack vare Eric Carlsson som gästerna är med. Andra perioden tappar vi en del och perioden slutar 1-4. tycker att utvisningen på Sebastian Sigfridsson är hård som resulterar i 5-8a målet för gästerna men bara gilla läget. Dawan och Jesper gör en mycket bra insats och ingen skugga på dem. Tredje som vi inte vart så starka i blir helt annorlunda idag, gott snack i pausen och en av de lite lättare målen kommer efter 9:56 in i tredje från Edvin Lundmark. När vi senare sätter 7-8 12:49 så är vi överallt. Gästerna tar Time Out 13:55 men pressen består. När sedan gästerna tar en utvisning kommer kvittering till 8-8 på tiden 17:10. Men heta som bara den trycker sedan Viktor Eriksson in 9-8 18:41. Spännande avslut och 10-8 i tom bur av Markus "Gruset" Axelsson ger oss en skön start på helgen. Beröm till många idag som visar inställning. Joel Blychert debuterar lysande, Jesper Persson sätter en riktig stänkare i krysset och lillebror Jonathan var inte sämre han. Lucas Hallgren kom in i matchen efter svår öppning och gör några riktiga höjdarräddningar i slutet och Viktor Eriksson slet som en gnu och fick göra game winning goal. Markus Axelssons 4 poäng är grymt bra. Ja, vi skulle säkert kunna nämna några till men nöjer oss med de vi nämnt. Sista perioden slutar 5-0 och vändningen från 5-8 visar att det finns attityd. Tack för ikväll killar, det här var gött!

Resultat: 10-8 (4-4, 1-4, 5-0)
Skott: 36-27 (16-10, 6-12, 14-5)